جلیل شهناز

جلیل شهناز

بمناسبت چهارمین سال درگذشت استاد جلیل شهناز

جلیل شهناز یکی از بزرگ ‌ترین و سرشناس ترین نوازندگان تار و سه تار سده اخیر در ایران

استاد جلیل شهناز در سال ۱۳۰۰ در دستگرد اصفهان بدنیا آمد و در نوجوانی پس از فراگیری رموز ساز تار در سال ۱۳۳۶ به دعوت داود پیرنیا به برنامه گل‌ها دعوت شد و در کنار دیگر هنرمندان از جمله: حبیب الله بدیعی، مهندس همایون خرم، رضا ورزنده، اصغر بهاری، فرهنگ شریف، لطف الله مجد، حسن کسائی و تاج اصفهانی فعالیت هنرمندانه‌اش را اعتلاء بخشید.

جلیل شهناز

 

استاد شهناز در نواختن ساز تار دارای سبکی منحصر به فرد که ویژه اجرای خودشان بود برخوردار بود؛ ایشان دارای پنجه‌ای بسیار لطیف و دلنشین بود و اجرای بسیار روان و روشن داشت.
آثار به جا مانده از این هنرمند آثاری ست بس گران‌بها در تاریخ موسیقی ایران که صدای هنرمندان بزرگ گل‌ها، اساتید همچون محمودی خوانساری، حسین قوامی،غلامحسین بنان، عبدالوهاب شهیدی، ایرج، اکبر گلپایگانی، و تاج اصفهان با سرپنجه‌های این استاد نازنین همراهی شده است.
روانش شاد شاد شاد

سبک هنری استاد شهناز

استاد جلیل شهناز در طول زندگی پر ثمرهنری خود با اساتید و و هنرمندان فرهیخته ای همچون استاد یاحقی، استاد تهرانی، استاد گلپایگانی و غیره همکاری داشته اند. آثار تار نوازی بی بدیل استاد شهناز همچنین آثار ایشان در زمینه نواختن سنتور، تمبک، ویولن طرفداران خود را دارند.
این آثار برای اهل موسیقی بسیار ارزشمند است زیرا استاد برای نواختن این سازها از سبک و شیوه نوازندگی خاص خود استفاده نموده اند. ایشان از توانمند ترین و بی بدیل ترین نوازندگان ساز تار بوده اند. ایشان به سبب توانمندی خود در بداهه نوازی دارای جایگاه بالایی در عرصه موسیقی شرق بوده اند. ایشان در عمر هنری شصت ساله خود با هنر تار نوازی و همچنین سایر آثار هنری خود مردم را شیفته موسیقی و هنر خود کرده اند. بطوری که پس از فقدان ایشان از عرصه موسیقی در حافظه و قلب مردم موسیقی دوست ایرانی و حتی خارج از مرز ایران عزیزمان جایگاه خاصی دارند.

از هنر ایشان و سبک ابداعی ایشان هنرمندان زیادی برای تهیه و ارائه آثار خود الهام میگیرند. این امرمی‌تواند به نوعی ادای احترام و زنده انگاری این استاد عالی مقام موسیقی است. یاد ایشان همواره در دل و بین اهالی موسیقی و هنر این مرز و بوم زنده است.

آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی آموزشگاه موسیقی شرق تهران

نوای محجوبی را در بیلبورد مشاهده کنید.

  • برگشت به مقالات