آشنایی با ساز ویولن

آشنایی با ساز ویولن

آشنایی با ساز ویولن از اولین مراحل یادگیری ویولن است و نیاز هر فردی است که می‌خواهد ویولن را آموزش ببیند. ما در آموزشگاه موسیقی شرق تهران دارای اساتید مجرب و حرفه‌ای در زمینه آموزش ویولن هستیم و شما می‌توانید زیر نظر اساتید برتر ویولن، این ساز را یاد بگیرید.

آشنایی با ساز ویولن

ویولن ساز زهی و آرشه‌ای است. کوچک‌ترین عضو سازهای زهی-آرشه‌ای ویولن است. اصالت این ساز به کشور ایتالیا بر می‌گردد.
برای نواختن ویولن معمولاً ساز روی شانهٔ چپ قرار می‌گیرد و با آرشه که در دست راست نوازنده است نواخته می‌شود. می (سیم اول)، لا (سیم دوم)، ر (سیم سوم)، سل (سیم چهارم) کوک سیم‌های ویولن از زیر به بم هستند.

صدا ویولن می‌تواند تمام فواصل کروماتیک و کوچک‌تر از آن را اجرا نماید. نیکولو پاگانینی و آنتونیو ویوالدی از معروف‌ترین نوازندگان این ساز در جهان بودند.

تاریخچه ساز ویولن

برخی می‌گویند که این ساز تکمیل شده‌ی ساز رباب است که کشور‌های عربی آمده است. بعد از قرن ۱۱ در اروپا ساز ویولن تکامل یافته به طور وسیعی وجود داشت.

گاسپارو برتولتی ایتالیایی اولین سازنده‌ی ویولن بوده است که او را مخترع این ساز نیز می‌نامند.

پس از آن شاگرد مشهور او به نام آندره آماتیبود را به عنوان بهترین سازنده‌ی ویولن در سطح جهان معرفی کردند که او هم پس از خود فردی به نام آنتونیو استرادیواری ایتالیایی را پرورش داد.

تا به امروز در جهان کسی پیدا نشده که بتواند ویولن‌هایی به کیفیت و صدای خوب آمتونیو استرادیواری بسازد.
از زمان اختراع اولین ویولن توسط گاسپارو برتولتی تا الان بیش از سه قرن می‌گذرد اما هنوز کسی نتوانسته که رمز و راز سازندگان ویولن‌های قدیمی کشف کند.

آموزش پیانو

اجزای ویولن

این ساز از ۵۸ قطعه مختلف ساخته می‌شود. وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم می‌باشد.

آرشه: آرشه شامل یک چوب است که به دو سر آن موی دُم اسب متصل شده‌است. موها در نوک آرشه با قطعه‌ای از جنس عاج یا استیل به چوب آرشه می‌چسبند. در ته آرشه قطعه‌ای به نام موگیر، که از چوب و صدف ساخته شده، کشیدگی موهای آرشه را تنظیم می‌کند. موگیر با پیچ به چوب آرشه متصل می‌شود.

جعبه طنینی (جعبه رِزونانس): این جعبه‌ای از سه بخش صفحه روئی، صفحه زیرین و زوارهای دور تشکیل شده‌است. در ویولن گریف از جنس آبنوس است و خرک از جنس چوب افرا و سیم گیر از سه نوع چوب مختلف می‌باشد.

دسته یا گردن: دنباله چوب آبنوس تکیه سیم هاست که محل انگشت گذاری نوازنده در قسمت بالای آن قرار دارد. نوازندگان ویولن قادر می‌باشند در تمام طول چوب آبنوس انگشت گذاری کند.

انتهای دسته به جعبه کوچکی (جعبه کوک) ختم می‌شود که سیم‌ها در درون آن به دور گوشی‌های کوک پیچیده می‌شوند و با پیچاندن گوشی‌ها می‌توان کوک ساز را عوض کرد.

خرک: رابطی بین سیم‌ها و جعبه طنینی است. خرک نقش تقسیم راه سیم‌ها، نگه داشتن سیم‌ها با ارتفاع خاص برای عبور بر روی جعبه طنینی و انتقال ارتعاشات سیم‌ها به جعبه طنینی را دارد.

در داخل جعبه طنینی استوانه چوبی کوچکی قرار دارد (تقریباً در زیر محلی که خرک قرار دارد)، که نقش آن انتقال ارتعاشات به صفحه زیرین ساز و مانعی در جهت عدم شکسته شدن صفحه روئی ساز از فشار سیم‌ها و خرک است.

گریف:

در طول دسته ویلن چسبیده‌است و تا میانهٔ جعبهٔ ساز ادامه دارد و از چوب آبنوس ساخته شده. گریف بخشی است که نوازنده با انگشت خود سیم را به آن می‌چسباند و به این ترتیب طول سیم را کوتاه می‌کند و نت‌های مختلف را می‌نوازد.

سیم گیر: در فاصله اندکی از خرک تا آخر تنه ویولن کشیده شده‌است و از آبنوس ساخته شده. با زهی از جنس روده یا پلاستیک یا سیم به دکمه‌ای که در قسمت پایین جدار تعبیه شده بند می‌شود.

سیم‌ها: سیم‌ها از جعبه کوچک سر ساز آغاز شده در طول چوب آبنوس تکیه‌گاه سیم‌ها ادامه یافته، از روی خرک عبور کرده و در سیم‌گیر مهار می‌شوند.

سیم‌های ویولن قبلاً از روده گوسفند (زه) ساخته می‌شد. امروزه در سیم‌های بم‌تر، روی روده سیم فلزی نازکی می‌پیچند و در سیم‌های زیرتر از مفتول فلزی تنها استفاده می‌شود.

آموزش ویولن در نارمک | تدریس ویولن در نارمک | کلاس ویولن در نارمک

آموزش ویولن در نارمک و تدریس ویولن در نارمک و در آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی انجام می شود.

کلاس ویولن در نارمک بصورت هفتگی برگزار می شود که هنرجویان می توانند روز کلاس ویولن را خودشان انتخاب کنند و نزد بهترین اساتید ویولن آموزش ببینند.

یادگیری ویولن در تهران

یادگیری ویولن نیاز به صرف زمان و تمرین مکرر دارد. معمولا کسانی که روزانه بیش‌تر از ۲ ساعت تمرین دارند می‌توانند در کمترین زمان نواختن ویولن را یاد بگیرند. البته استاد نیز نقش مهمی در یادگیری این ساز دارد. اما مهم‌ترین موضوع در تدریس ویولن در تهران همان تمرین هنرجو است. ممکن است در روزهای اول ارتباط گرفتن با ویولن کمی سخت باشد. چرا که ساختار پیچیده‌تری نسبت به دیگر سازها دارد. اما رفته رفته می‌توانید بر آن مسلط شوید و به یک نوازنده حرفه‌ای ویولن تبدیل شوید.

میزان تمرین ساز ویولن بر اساس نظر استاد مشخص می‌شود. اما معمولا در ترم‌های پایین روزانه یک تا دو ساعت کافی به نظر می‌رسد. بعد از آشنایی کلی با آموزش ویولن می‌توانید روزانه ساعت‌ها تمرین کنید. اما باید در نظر داشته باشید که هفته‌ای یکی دو بار زیر نظر استاد تمرین داشته باشید. تا مشکلات شما مشخص شود. به عبارت دیگر صرفا تمرین کردن نمی‌تواند شما را به هدف‌تان برساند. و بهتر است همیشه زیر نظر یک استاد فعالیت داشته باشید. تا بهترین رشد را داشته باشید. معمولا کسانی که در کلاس‌های آنلاین ویولن شرکت می‌کنند. ترس بیش‌تری از آموزش این ساز دارند. به همین دلیل ممکن است هنرجویان کلاس‌های آنلاین نیاز به تمرین بیش‌تری داشته باشند.

آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی در نارمک انواع کلاس های موسیقی اعم از آموزش گیتار در نارمک، آموزش سه تار در نامک، آموزش سنتور در نارمک، آموزش پیانو در نارمک، آموزش ویولن در نامک و … را توسط بهترین اساتید موسیقی کشور برگزار می کند.

آموزش اصولی ویولن

استادی که بتواند ویولن را درست و پایه ای آموزش دهد قطعا هم رزومه قوی تری خواهد داشت و هم در امر آموزش ویولن حرفه ای تر خواهد بود.

این امر از آن جایی بیشتر نمود پیدا می کند که بسیار شاهد آن هستیم که برخی علاقمندان با اشتیاق یادگیری ویولن را آغاز می کنند اما در ادامه بدون این که نتیجه مطلوبی بگیرند آن را رها می کنند.

دلیل این موضوع آن است که آموزش به شکل درستی پیش نرفته است و با آموزش های سرسری هم نمی توان سازی چون ویولن را یاد گرفت.

از اینجا ضرورت آموزش صحیح بیشتر معلوم می شود.

به همین دلیل هیچ گاه برای آموزش های پایه ای یک ساز به دنبال کلاس های ارازن و بی کیفیت نباشید.

آموزش ویولن بایستی به صورت آکادمیک آموزش داده شود.

در کلاس های ویولن در آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی در تهران قبل از هر چیز ما به دنبال آموزش تخصصی این ساز هستیم.

  • برگشت به مقالات
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.