برای آشنایی با ساز ویولن باید تاریخچه این ساز را بررسی کنیم. تاریخچه ویولن به قدمتی بیش از ۵۰۰ سال باز میگردد و در اواخر قرون وسطی در ایتالیا در سازسازی و توسعه آن تلاش شد. آنتونیو استرادیواریوس، سازساز ایتالیایی، به عنوان یکی از سازندگان بزرگ و معروف ویولن شناخته میشود. ویولنهای ساخته شده توسط استرادیواریوس و سایر سازسازان ایتالیایی بسیار مشهور و با ارزش هستند و قدرت و زیبایی صدای آنها تحسین برانگیز است. بهترین آموزشگاه موسیقی در شرق تهران را دنبال کنید.
آشنایی با ساز ویولن: ساز ویولن از چهار تیغهی رشتهسازی شده تشکیل شده است که به صورت کروی روی سطح صفحهی بالایی ساز قرار دارند. این تیغهها از جنس نخ استوایی ساخته میشوند که به دقت و با استفاده از تکنیکهای مختلف تنیده و به صورت پرچمی روی سطح صفحه قرار میگیرند. صفحهی برگهایی از چوب صندلی، افریقایی، یا افریقایی سیاه ساخته میشود و با دقت بالا تنظیم میشود تا صدای دلنشین و قوی ویولن به دست آید.
ویولن دارای صدایی متنوع است که در اختیار نوازنده قرار میگیرد. از طریق تغییر نیروی فشار بر روی تیغهها و با استفاده از دستان و قوس، نوازنده میتواند انواع صداها را ایجاد کند. صدای ویولن میتواند دلنشین و طبیعی، تاریک و غمگین، یا شاداب و پرانرژی باشد. این ساز همچنین قادر است احساسات و افکار نوازنده را به صورت بیانگری واقعی منتقل کند.
ویولن نه تنها در ارکسترها و گروههای کمانچهای بلکه به صورت سولو نیز به کار میرود.
آموزش ویولن در شرق تهران را در آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی با اساتید مجرب فرا بگیرید. ساز ویولن یکی از قدیمیترین و محبوبترین سازهای موسیقی است که در انواع موسیقی کلاسیک و مردمی به کار میرود. ویولن یک ساز زهی و ستارهای است که توسط صدای بسیار زیبا و قویاش معروف است.
ویولن نه تنها در ارکسترها و گروههای کمانچهای بلکه به صورت سولو نیز به کار میرود. نوازندگان ویولن معروفی چون نیکولو پاگانینی، یهودی منوهین، آن هو آرولد و دیوید گرتز برای هنر و اجراهای استخیر، ساز ویولن یکی از قدیمیترین و محبوبترین سازهای موسیقی است که در انواع موسیقی کلاسیک و مردمی به کار میرود. ویولن یک ساز زهی و ستارهای است که توسط صدای بسیار زیبا و قویاش معروف است.
استادی که بتواند ویولن را درست و پایه ای آموزش دهد قطعا هم رزومه قوی تری خواهد داشت و هم در امر آموزش ویولن حرفه ای تر خواهد بود.
این امر از آن جایی بیشتر نمود پیدا می کند که بسیار شاهد آن هستیم که برخی علاقمندان با اشتیاق یادگیری ویولن را آغاز میکنند اما در ادامه بدون این که نتیجه مطلوبی بگیرند آن را رها میکنند.
دلیل این موضوع آن است که آموزش به شکل درستی پیش نرفته است و با آموزش های سرسری هم نمی توان سازی چون ویولن را یاد گرفت.
از اینجا ضرورت آموزش صحیح بیشتر معلوم میشود.
به همین دلیل هیچ گاه برای آموزش های پایه ای یک ساز به دنبال کلاس های ارازن و بی کیفیت نباشید.
آموزش ویولن بایستی به صورت آکادمیک آموزش داده شود.
در کلاس های ویولن در آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی در تهران قبل از هر چیز ما به دنبال آموزش تخصصی این ساز هستیم.
برای آشنایی با ساز ویولن بهتر است فن نوازندگی ویولن را بشناسیم. به عنوان یک ساز بسیار چالشبرانگیز، ویولن دارای فنون و تکنیکهای خاصی است که نوازندگان میتوانند از آنها برای بهبود و کشف قدرت و انعطاف پذیری ساز استفاده کنند. در زیر به برخی از اصلیترین فنون نوازندگی با ویولن می پردازیم:
1. پونتیکو: این فن نوازندگی در ویولن به معنای زدن رشتهها با قوس در نقاطی غیر از سر صفحه است. با استفاده از پونتیکو، نوازنده میتواند صدایی متفاوت و متنوع را تولید کند و احساسات و افکار خود را به صورت دقیقتری بیان کند.
2. لژاتو: این فن نوازندگی به معنای نواختن رشتهها با یک حرکت قوس پیوسته به طولی از ساز است. لژاتو به نوازنده امکان میدهد بدون وقفه و با یک جریان صاف رشتهها را نوازش کند و صدایی املایی و صاف تولید کند.
3. تریل: در این فن نوازندگی، نوازنده به طور سریع بین دو نت مجاور رشته فشار میافکند و سپس آن را رها میکند. این عمل تکرار میشود تا صدای تریلی و لرزانندهای تولید شود که به قطعه احساس حیات و پویایی میبخشد.
4. ویبراتو: این فن نوازندگی به معنای تغییر طول رشته توسط انگشت نوازنده است. با اعمال فشار و تحرک طبیعی انگشت در حین نواختن، نوازنده میتواند صدای ویبراتویی زیبا و عمیق تولید کند که به قطعه احساس احساسی و ارتباط شخصی میدهد.
5. دونده: در این فن نوازندگی، نوازنده با حرکت انگشتان بر روی رشتهها، نتها را با دقت و سرعت بالا پخش میکند. این فن نوازندگی برای اجراهای سریع و فنی مورد استفاده قرار میگیرد و قدرت و دقت نوازنده را به چالش میکشد.
این تنها چند نمونه از فنون نوازندگی با ویولن هستند و در واقع بسیاری از فنون دیگر نیز وجود دارند. هر فن نوازندگی به نوازنده امکان میدهد روی صدا و بهبود و کشف قدرت و انعطاف پذیری ساز تأثیر بگذارد.
آشنایی با ساز ویولن : این ساز از ۵۸ قطعه مختلف ساخته میشود. وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم میباشد.
آرشه: آرشه شامل یک چوب است که به دو سر آن موی دُم اسب متصل شدهاست. موها در نوک آرشه با قطعهای از جنس عاج یا استیل به چوب آرشه میچسبند. در ته آرشه قطعهای به نام موگیر، که از چوب و صدف ساخته شده، کشیدگی موهای آرشه را تنظیم میکند. موگیر با پیچ به چوب آرشه متصل میشود.
جعبه طنینی (جعبه رِزونانس): این جعبهای از سه بخش صفحه روئی، صفحه زیرین و زوارهای دور تشکیل شدهاست. در ویولن گریف از جنس آبنوس است و خرک از جنس چوب افرا و سیم گیر از سه نوع چوب مختلف میباشد.
دسته یا گردن: دنباله چوب آبنوس تکیه سیم هاست که محل انگشت گذاری نوازنده در قسمت بالای آن قرار دارد. نوازندگان ویولن قادر میباشند در تمام طول چوب آبنوس انگشت گذاری کند.
انتهای دسته به جعبه کوچکی (جعبه کوک) ختم میشود که سیمها در درون آن به دور گوشیهای کوک پیچیده میشوند و با پیچاندن گوشیها میتوان کوک ساز را عوض کرد.
خرک: رابطی بین سیمها و جعبه طنینی است. خرک نقش تقسیم راه سیمها، نگه داشتن سیمها با ارتفاع خاص برای عبور بر روی جعبه طنینی و انتقال ارتعاشات سیمها به جعبه طنینی را دارد.
در داخل جعبه طنینی استوانه چوبی کوچکی قرار دارد (تقریباً در زیر محلی که خرک قرار دارد)، که نقش آن انتقال ارتعاشات به صفحه زیرین ساز و مانعی در جهت عدم شکسته شدن صفحه روئی ساز از فشار سیمها و خرک است.
گریف: در طول دسته ویلن چسبیدهاست و تا میانهٔ جعبهٔ ساز ادامه دارد و از چوب آبنوس ساخته شده. گریف بخشی است که نوازنده با انگشت خود سیم را به آن میچسباند و به این ترتیب طول سیم را کوتاه میکند و نتهای مختلف را مینوازد.
سیم گیر: در فاصله اندکی از خرک تا آخر تنه ویولن کشیده شدهاست و از آبنوس ساخته شده. با زهی از جنس روده یا پلاستیک یا سیم به دکمهای که در قسمت پایین جدار تعبیه شده بند میشود.
سیمها: سیمها از جعبه کوچک سر ساز آغاز شده در طول چوب آبنوس تکیهگاه سیمها ادامه یافته، از روی خرک عبور کرده و در سیمگیر مهار میشوند.
سیمهای ویولن قبلاً از روده گوسفند (زه) ساخته میشد. امروزه در سیمهای بمتر، روی روده سیم فلزی نازکی میپیچند و در سیمهای زیرتر از مفتول فلزی تنها استفاده میشود.
نواختن ساز ویولن و در کل نوازندگی هر سازی احساس خوشایند و آرامشبخش هم برای نوازنده و هم برای شنوندگان دارد. اما نواختن اوصولی یک قطعه موسیقی به همین احتی نبوده و نیازمند کلاس آموزش موسیی و یک استاد مجرب است.
تکنیک نواختن خیلی مهمه. اگر بدون راهنمایی درست یاد بگیریم، ممکنه عادتهای نادرست پیدا کنیم و این کار رو خیلی سخت میکنه. همچنین، وقتی با مدرس حرفهای کار میکنید، میتونید احساسات و تکنیکهای مختلف رو یاد بگیرید و به سرعت پیشرفت کنید. همه متوجه میشوند که با یادگیری در یک کلاس، نه تنها نواختن رو بهتر یاد میگیرند، بلکه میتوانند از تجارب و راهنماییهای معلم بهرهمند شوند. همچنین، در کنار هم نواختن و تمرین کردن میتواند خیلی لذتبخش باشد. یادگیری در کلاس به ما انگیزه دسته جمعی برای پیشرفت کردن میدهد.
وقتی که با ویولن نوازندگی میکنید، میتوانید احساسات خود را به شکل موسیقی بیان کنید. و آن حس خوب را به خود و نیز دیگران منتقل کنید. وقتی با دوستانتان ویولن میزنید، میتونید لحظات شاد و فراموشنشدنی بسازید. تمرین کردن با هم واقعاً میتواند روابط رو محکمتر کند!
زمانی که با هم در یک کلاس یاد میگیرید، حتی چالشها هم به یک تجربه سرگرمکننده تبدیل میشوند. نواختن ویولن به شما این امکان رو میدهد که احساسات خود را با هم به اشتراک بگذارید. هر کس میتواند موسیقی خودش رو بنوازد و دیگرن احساس و نظرشان را درباره نواختن آن بگویند.
همچنین نواختن موسیقی باعث شده شادی و انرژی مثبت در جمع های خنوادگیو دوستانه منتقل گردد. بعد از چند جلسه یادگیری و نواختن قطعات مختلف با تمرین و تکرار منظم و تسلط یافتن بر نوازمندگی میتوانید اجرا در جمع را تجربه کرده و حتی با حرفهای شدن در یک کنسرت اجرا کنید.
با نوازندگی ویولن نه تنها دیگران و شنوندگان شما را تحسین میکنند بلکه خودتان نیز وقتی یک قطعه جدید را به خوبی مینوازید، حس موفقیت خواهید کرد.
برای چگونگی نواختن ویولن مهارت آرشه کشی و کنترل آن یکی از اساسیترین مهارتهاست. نحوه قرارگیری دست راست روی آرشه، زاویه و فشار دست به شدت بر کیفیت صدا تأثیر میگذارد. آرشهکشی یکنواخت و بدون لرزش، نیاز به تمرین و دقت دارد. نوازنده باید به مرور زمان یاد بگیرد که چگونه فشار آرشه را بسته به ریتم ملودی تغییر دهد و از سرعت و وزن آرشه برای خلق کردن تنوع در صدا استفاده کند.
یک نوازنده حقیقی باید بتواند لرزش سریع و کنترلشده دست چپ خود را بر روی سیم و آرشه به طوری اجرا نماید که باعث گرمتر و پراحساستر شدن صدای ساز شود. این تکنیک به نوازنده امکان میدهد که شخصیت و احساس بیشتری به موسیقی بدهد. لرزش با حرکتی آرام و موجدار از مچ دست یا بازو شروع میشود و نوازنده با تمرین میتواند سرعت و وسعت این لرزش را کنترل کند. یادگیری این تکنیک به صبر و تمرین مداوم نیاز دارد، اما زمانی که درست اجرا شود، تأثیر قابل توجهی بر جذابیت صدای ویولن خواهد داشت.
حرکت و جابجاییهای مختلف دست یکی از ویژگیهای کلیدی در نواختن ویولن است. نوازنده با جابجایی دست چپ به بالا و پایین دسته ویولن، به نتهای بالاتر و پایینتر دسترسی پیدا میکند. این تغییرات به نوازنده اجازه میدهد که نوتهای پیچیدهتر و در دسترستری را بنوازد. در نوازندگیهای با سطح بالاتر نیاز به دقت و هماهنگی زیادی بین دست چپ و آرشه دارید تا نتها را تمیز و دقیق اجرا کنید.
نواختن دو نتی آکوردها یکی از چالشهای شیرین ویولن است که به نوازنده اجازه میدهد تا چند نت را همزمان بنوازد. این تکنیک نیازمند کنترل دقیق آرشه برای پوشش همزمان دو یا چند سیم است. نواختن دو نتیها میتواند حس کاملتر و قویتری به ریت ملودی بدهد و در آهنگهایی که نیاز به احساس پرشورتری دارند، بسیار مفید است. تمرینهای مناسب و مکرر در این زمینه به نوازنده کمک میکند تا صدایی تمیز و بدون نویز از آکوردها ایجاد کند.
یکی دیگر از تکنیکهای نوازندگی ویولن آرپژ نوازی است. آرپژ یعنی نواختن نتهای یک آکورد به ترتیب، نه همزمان. این تکنیک به شما کمک میکند که ملودیهای زیبا و روانتری بسازید. همچنین، نوتهای زینتی مثل تریل (لرزش سریع بین دو نت)، گریس نوت (نت کوتاه قبل از نت اصلی)، و موردنت (نوت تزئینی کوتاه) باعث میشوند که موسیقی جذابتر و پیچیدهتر به نظر بیاید. این تکنیکها، کمی چالشبرانگیز هستند اما به زیبایی موسیقی اضافه میکنند.
آشنایی با ساز ویولن : یادگیری ویولن در تهران نیاز به صرف زمان و تمرین مکرر دارد. معمولا کسانی که روزانه بیشتر از ۲ ساعت تمرین دارند میتوانند در کمترین زمان نواختن ویولن را یاد بگیرند. البته استاد نیز نقش مهمی در یادگیری این ساز دارد. اما مهمترین موضوع در تدریس ویولن در تهران همان تمرین هنرجو است. ممکن است در روزهای اول ارتباط گرفتن با ویولن کمی سخت باشد. چرا که ساختار پیچیدهتری نسبت به دیگر سازها دارد. اما رفته رفته میتوانید بر آن مسلط شوید و به یک نوازنده حرفهای ویولن تبدیل شوید. در ادامه به نحوه یادگیری ویولن در تهران میپردازیم.
میزان تمرین ساز ویولن بر اساس نظر استاد مشخص میشود. اما معمولا در ترمهای پایین روزانه یک تا دو ساعت کافی به نظر میرسد. بعد از آشنایی کلی با آموزش ویولن میتوانید روزانه ساعتها تمرین کنید. اما باید در نظر داشته باشید که هفتهای یکی دو بار زیر نظر استاد تمرین داشته باشید. تا مشکلات شما مشخص شود. به عبارت دیگر صرفا تمرین کردن نمیتواند شما را به هدفتان برساند. و بهتر است همیشه زیر نظر یک استاد فعالیت داشته باشید. تا بهترین رشد را داشته باشید. معمولا کسانی که در کلاسهای آنلاین ویولن شرکت میکنند. ترس بیشتری از آموزش این ساز دارند. به همین دلیل ممکن است هنرجویان کلاسهای آنلاین نیاز به تمرین بیشتری داشته باشند.
آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی در نارمک انواع کلاس های موسیقی اعم از آموزش گیتار در نارمک، آموزش سه تار در نامک، آموزش سنتور در نارمک، آموزش پیانو در نارمک، آموزش ویولن در نامک و … را توسط بهترین اساتید موسیقی کشور برگزار می کند.
مطالعه بیشتر: ساز پیانو
آموزش ویولن در نارمک و تدریس ویولن در نارمک و در آموزشگاه موسیقی نوای محجوبی انجام می شود.
آموزش ویولن در نارمک | تدریس ویولن در نارمک | کلاس ویولن در نارمک
کلاس ویولن در نارمک بصورت هفتگی برگزار می شود که هنرجویان می توانند روز کلاس ویولن را خودشان انتخاب کنند و نزد بهترین اساتید ویولن آموزش ببینند.
ساز ویولن از چهار تیغهی رشتهسازی شده تشکیل شده است که به صورت کروی روی سطح صفحهی بالایی ساز قرار دارند. این تیغهها از جنس نخ استوایی ساخته میشوند که به دقت و با استفاده از تکنیکهای مختلف تنیده و به صورت پرچمی روی سطح صفحه قرار میگیرند. صفحهی برگهایی از چوب صندلی، افریقایی، یا افریقایی سیاه ساخته میشود و با دقت بالا تنظیم میشود تا صدای دلنشین و قوی ویولن به دست آید.
ویولن دارای صدایی متنوع است که در اختیار نوازنده قرار میگیرد. از طریق تغییر نیروی فشار بر روی تیغهها و با استفاده از دستان و قوس، نوازنده میتواند انواع صداها را ایجاد کند. صدای ویولن میتواند دلنشین و طبیعی، تاریک و غمگین، یا شاداب و پرانرژی باشد. این ساز همچنین قادر است احساسات و افکار نوازنده را به صورت بیانگری واقعی منتقل کند.
برای شرکت در کلاس ویولن در نارمک ابتدا باید یک سازویولون خوب و مناسب تهیه کرده و تحت نظر یک استاد تبحر آموزش ببینید. رایخرید ساز مناسب در ابتدا باید که به بدنه ساز توجه بسیاری داشته باشید. چرا که اگر ویولن کوچکترین ترکی داشته باشد میتواند بر روی صدای آن هنگام نواختن اثرگذار باشد. بنابراین در زمانخرید ساز به ویژه در ویولون های رنگ تیره بیشتربه این موضوع دقت نمایید.
چوب آرشه ویولن بسیار در نواختن اهمیت دارد و باید کاملا صاف بدون هیچ انحنایی باشد. بررسی چوب آرشه با چشم ممکن است وچوب آن باید موازی با موهای آرشه باشد.
باید توجه کرد که گریف ویولن تاب نداشته و صاف باشد. برای بررسی این مورد میتوانید آن را از کنارهها و روبرو با دقت وارسی کنید. دقت کنید که لبههای کنار ویولون از بالا یا پایین بیرونزدگی نداشته وساز شما به خوبی تراش خورده باشد. در غیر این صورت در هنگام یادگیری ساز در آموزش ویولن در نارمک دچار مشکل خواهید شد.
در گام بعدی گوشیهای کوک ویولون را وارسی نمایید. مهمترین ویژگی یک ساز خوب نگه داشتن کوک و خارج نشدن از کوک است. میتوانید با چرخاندن گوشی ها به دو طرفمحکم بودن آنها را امتحان کنید. کوک ها باید پایدار بوده و شل نشوند. کوک بودن ویولن باعث میشود که در تدریس ویولن در نارمک از ساز شما صدای دلنشینی شنیده شود.
نوای محجوبی را دنبال کنید.
آموزش ویولن از مبتدی تا پیشرفته
آموزش ویولن از مبتدی تا پیشرفته شامل مراحل مختلفی است که هر کدام نیاز به توجه و تمرین دارند. در اینجا یک راهنمای کلی برای شروع و پیشرفت در یادگیری ویولن به شما علاقهمندان ارائه میدهیم.
نخستین گام آشنایی با ساز ویولن شناخت اجزای ویولن مانند کمان، سیمها، و دسته میباشد. روش صحیح گرفتن ویولن و کمان برای تولید صدای خوب و. لنشین ضروری است. سپس برای شروع نواختن باید به یادگیری نتهای موسیقی و فراگیری نام نتها و مکان آنها بر روی دسته ویولن پرداخت.
در مرحله بعد میتوان به اجرای نتهای ساده بر روی ویولن برای تقویت مهارتهای خواندن نت نمود.
کم کم تکنیک های پیشرفته تر مانند لرزش (vibrato)، استفاده از انگشتان برای تولید صداهای مختلف، و تکنیکهای خاص کمان آموزش میبینید.
سعی کنید برای تقویت سرعت و دقت انگشتان و کمان تمرین مکرر کنید.
برای آموزش اصولی از نواختن قطعات ساده شروع کرده و به تدریج به سمت قطعات پیچیدهتر بروید.
سپس میتوانید به یادگیری و اجرای انواع مختلف موسیقی مانند کلاسیک، فولوک، و معاصر با ویلون بپردازید.
زمانی که به حدی از نواختن روان و حرفه ای رسیدید میتوانید شروع به تمرین قطعات به صورت کامل و آشنا شدن با تکنیکهای اجرای صحنه نمایید. چرا که تجربه اجرای زنده برای تقویت اعتماد به نفس و مهارتهای اجرایی لازم است.
یادگیری ویولن یک فرآیند تدریجی و تمرینمحور است که به زمان و تلاش نیاز دارد. برای شروع یادگیری باید مطمئن شوید که ویولنی که انتخاب میکنید، به اندازه بدن شما مناسب باشد. ویولنها در اندازههای مختلفی مانند 1/2، 3/4 و 4/4 موجود هستند. نحوه صحیح گرفتن ویولن (روی شانه) و آرشه (در دست) بسیار مهم است. آموزش درست از ابتدا از مشکلات آینده جلوگیری میکند.
یادگیری موقعیتهای انگشت، استفاده صحیح از آرشه و نواختن نتهای پایهای از اولین مراحل یادگیری است. علاوه بر تمرینات عملی، باید با تئوری موسیقی مثل خواندن نتها، ریتمها و فواصل آشنا شوید. مانند هر مهارت دیگری، یادگیری ویولن نیز نیاز به تمرین مداوم دارد. بهتر است هر روز زمان مشخصی را به تمرین اختصاص دهید.
میتوانید از معلم ویولن، کتابهای آموزشی، ویدئوهای آموزشی و اپلیکیشنها برای یادگیری بهتر استفاده کنید. یادگیری ویولن زمانبر است و ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد، اما با پشتکار و تمرین منظم به تدریج پیشرفت خواهید کرد. تمرین با نظم و استفاده از تکنیکهای صحیح به شما کمک میکند تا به مرور زمان مهارت نواختن ویولن را به دست آورید.
آخرین مقالات
بهترین آموزشگاه موسیقی در تهران
برچسب ها